top of page

Πως μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις δύο κάτωθι περιπτώσεις:

1.Πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας Κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας μπορείτε να προβείτε στο «Καλάθι Αγορών μου» και να πατήσετε στο εικονίδιο «Χ» (Διαγραφή).

2.Μετά την ολοκλήρωση και πριν την αποστολή της παραγγελίας μπορείτε να καλέσετε στο (+30) 6943747462 προκειμένου να ακυρώσετε την παραγγελία. (Η ημερομηνία αποστολής θα σας γνωστοποιηθεί στο ενημερωτικό e-mail που θα λάβετε.)

Ο Φ.Π.Α. συμπεριλαμβάνεται στις τιμές;

Οι τιμές που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α 24%

Που απευθύνομαι σε περίπτωση που αντιμετωπίσω πρόβλημα με την παραγγελία μου;

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την παραγγελία σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου στο +30 2291079093 ή στο +30 6943747462 (στις ώρες λειτουργίας του καταστήματος), είτε μέσω e-mail στο natali_metalart@hotmail.com

Μπορεί η παραγγελία μου να παραδοθεί σε διαφορετική διεύθυνση από τη δική μου

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα να παραδώσουμε την παραγγελία σας σε διαφορετική διεύθυνση από αυτή στην οποία χρεώνεται η παραγγελία. Στην σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε εάν επιθυμείτε η διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας να είναι η ίδια ή διαφορετική (παραδείγματος χάριν για αποστολή δώρου) από τη διεύθυνση χρέωσης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, παρακαλούμε να ελέγχετε ότι τα στοιχεία των διευθύνσεων που καταχωρείτε είναι ορθά.

Πως να φροντίζετε τα κοσμήματα σας

Τα κοσμήματα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και αγαπημένα αξεσουάρ μας. Για να διατηρήσουν τη λάμψη και την ομορφιά τους, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να κατανοήσουμε πώς να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε.

Καλή Χρήση των Κοσμημάτων

Τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα (χρυσό, ασήμι και πλατίνα), στολισμένα με διαμάντια, ορυκτές πέτρες, μαργαριτάρια και άλλα είδη πετρών και τεχνικών, ευαίσθητα και ευπαθή στην καθημερινή χρήση, η οποία επηρεάζει και τη λάμψη τους. Δαχτυλίδι Λευκόχρυσος Κ18 με Ζαφείρια & Διαμάντια Όπως συμβαίνει με όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή, θα πρέπει να φροντίζουμε για την προστασία των κοσμημάτων μας, προσέχοντας να μην πέσουν, χτυπηθούν ή γρατζουνιστούν, αλλά και να προστατευθούν από την υγρασία και τις ατμοσφαιρικές αλλοιώσεις. Ως γενικές συμβουλές καλής χρήσης των κοσμημάτων σας είναι οι εξής:

 • Να αποφύγετε την άμεση επαφή με, κρέμες, καλλυντικά, προϊόντα styling μαλλιών και αρώματα. Οι κρέμες σώματος και τα καλλυντικά λόγω διάφορων χημικών στοιχείων που περιλαμβάνουν επηρεάζουν το λούστρο του μετάλλου προκαλώντας το γνωστό μαύρισμα όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα επειδή περιέχουν αιθέρια ελαία και αλκοόλ. Ποτέ δεν ψεκάζουμε αρώματα κοντά ή πάνω στο κόσμημα. Τις κρέμες σώματος και τα λοιπά καλλυντικά, καλό είναι να κάνετε εφαρμογή πολύ πριν φορέσετε τα κοσμήματα σας. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να φοράτε τα κοσμήματα σας τελευταία, όταν ντύνεστε.

 • Μην φοράτε τα κοσμήματα σας κατά τον ύπνο γιατί μπορεί να χτυπηθούν ή να τραβηχτούν οι αλυσίδες και να σπάσουν. • Αποφεύγετε τα χτυπήματα και τα γδαρσίματα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μόνιμα σημάδια και βλάβες στο μέταλλο καθώς και στις πέτρες. • Ποτέ μην φέρνετε σε επαφή τα κοσμήματα σας με οικιακά προϊόντα καθαρισμού (πχ. χλωρίνη, κ.α.).

Η έκθεση σε χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψει ή να αποχρωματίσει τα πολύτιμα μέταλλα ενώ ενδέχεται και να βλάψει μερικούς χρωματιστούς λίθους.

 • Μην φοράτε τα κοσμήματά σας στο μπάνιο ή σε πισίνα με χλώριο. Το πλύσιμο το χεριών ή το λούσιμο μπορεί να αφήσει υπολείμματα σαπουνιού κάτω από τις πέτρες του αγαπημένου σας δαχτυλιδιού ή οι διάφορες χημικές ουσίες να βλάψουν μόνιμα την επιφάνεια των μαργαριταριών σας και άλλων λεπτών ή πορωδών πολύτιμων λίθων όπως το τιρκουάζ.

 • Μην φοράτε κοσμήματα όταν κάνετε σωματικές εργασίες όπως νοικοκυριό, κηπουρική ή αθλητικές δραστηριότητες.   • Όταν βγάζετε τα κοσμήματα να τα σκουπίζετε με ένα καθαρό, μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν έλαια και ιδρώτα και να φυλάσσετε το κάθε κόσμημα ξεχωριστά σε κουτί επενδυμένο με ύφασμα. • Αποφύγετε την άμεση ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα. Το φως και η θερμότητα μπορούν να επηρεάσουν την ανθεκτικότητα και το χρώμα των χρωματιστών πολύτιμων λίθων.

 

Προσεκτικός Καθαρισμός των Κοσμημάτων

Ανά ένα με δύο χρόνια και ανάλογα με τη χρήση τους, θα πρέπει να απευθύνεστε σε ειδικευμένο εργαστήριο/κοσμηματοπωλείο για επαγγελματικό καθαρισμό και γυάλισμα των κοσμημάτων σας. Εντούτοις όμως, μπορείτε με την παρακάτω διαδικασία να καθαρίσετε το κόσμημά σας από την επιφανειακή θαμπάδα και ταυτόχρονα να φωτιστούν οι πέτρες που το στολίζουν.

 -  Σε ένα δοχείο φτιάξτε χλιαρή σαπουνάδα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

 -  Βουτήξτε τα κοσμήματά σας εκεί. Μπορείτε να τα αφήσετε για αρκετά λεπτά, ειδικά αν τα κοσμήματά σας έχουν πέτρες, στα πλαϊνά των οποίων έχουν μαζευτεί υπολείμματα της καθημερινότητας (πχ. από σαπούνια, κρέμες, ιδρώτα, σκόνη κλπ).

 -  Με μία μαλακή βούρτσα, βουρτσίστε το κόσμημα προσεκτικά, ειδικά γύρω από τις πέτρες ή σε άλλα σημεία με κενό.

 - Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό πανί. Προσοχή όμως στα κοσμήματα με μαργαριτάρια, τα οποία μπορούν εύκολα να γρατζουνιστούν. Χρησιμοποιήστε ένα νέο, καθαρό πινέλο μακιγιάζ και ζεστό σαπουνόνερο για να τα καθαρίσετε.

 - Αποθηκεύστε

Σωστή Αποθήκευση Κοσμημάτων

Η σωστή αποθήκευση κοσμημάτων παραβλέπεται συχνά. Τα κοσμήματα δεν πρέπει ποτέ να ρίχνονται σε ένα συρτάρι ή πάνω σε ένα έπιπλο, γιατί αυτό θα προκαλέσει γρατζουνιές και ζημιές στις πέτρες. Τα περισσότερα κοσμήματα τα παραλαμβάνετε σε ειδικό κουτί, υπενδεδυμένο με ύφασμα, που παρέχεται από το κατάστημα, και αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για να τα αποθηκεύσετε. Για παράδειγμα, τα κοσμήματα από ασήμι θα πρέπει να τα διατηρείται σε πουγκί ή ένα πανί. Οι κοσμηματοθήκες που διαθέτουν ξεχωριστές θέσεις για δαχτυλίδια, κολιέ και βραχιόλια είναι επίσης ιδανικές. Τα μαργαριτάρια και το οπάλιο αντλούν υγρασία από τον αέρα, οπότε η αποθήκευση τους σε σημείο με έλλειψη υγρασίας, όπως μια θυρίδα ασφαλείας, μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει βλάβη. Όταν ταξιδεύετε, προστατέψετε τα κοσμήματα σας από γρατζουνιές ή άλλες ζημιές από κρούση, μεταφέροντας τα σε ένα ξεχωριστό κουτί ή θήκη.

Συχνές ερωτήσεις: Text
RingSizeboard.jpg

Πως να βρείτε το νούμερο για το δαχτυλίδι που θέλετε

Ακολουθούν δύο τρόποι για να το κάνετε
- μετρήστε την περιφέρεια του δακτύλου σας ή την εσωτερική διάμετρο του υπάρχοντος δακτυλίου.
Μετρήστε το δάχτυλο σας
Βήμα 1: Πάρτε λίγο νήμα ( να μην είναι ελαστικό ) και τυλίξτε γύρω από το δάχτυλό σας. Στο σημείο που επικαλύπτεται, δέστε έναν κόμπο.
Βήμα 2: Ξετυλίξτε το και ξαπλώστε το πλάι δίπλα σε χάρακα ή μεζούρα. Μετρήστε την περιφέρεια του δακτύλου σας σε mm η ίντσες.
Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε τον πίνακα για να προσδιορίσετε το μέγεθος του δακτυλίου σας.
Μέτρο υπάρχουν δαχτυλίδι
Βήμα 1: Επιλέξτε ένα υπάρχον δαχτυλίδι που ταιριάζει στο επιθυμητό δάχτυλο.
Βήμα 2: Μετρήστε την εσωτερική διάμετρο του δακτυλίου (mm η ίντσες).Συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι συγκρίνετε την εσωτερική διάμετρο και όχι το εξωτερικό μέρος του δακτυλίου.
Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το γράφημα για να προσδιορίσετε το μέγεθος του δακτυλίου σας.

Συχνές ερωτήσεις: About Us
bottom of page